Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Звані гості з «Огневежі»
14:05
Звані гості з «Огневежі»
У Віньковецькому НВК завершилась декада української мови та літератури. Серед численних заходів одним із найяскравіших за змістом та емоційністю став вечір «Віньковеччина поетична» для учнів 7-8 класів. Організаторами та ведучими були учні 7 – Б класу разом з класним керівником, вчителем української мови та літератури Оленою Василівною Наконечною.
На вечорі панувала атмосфера чарівного поетичного слова та сімейного затишку, адже його учасниками були наші талановиті земляки – члени районної літературної спілки «Огневежа». Після короткого вступного слова кожен із них декламував свої кращі поетичні твори.Микола Миколайович Савчук повідав школярам про тематику сучасної української поезії та про історію створення спілки «Огневежа». Вона започаткувалась у 2003 році з об’єднання двох поетів: власне Миколи Миколайовича та Петра Івановича Старости. Із долученням до неї ще декількох місцевих літераторів спілка у 2006 році була зареєстрована в районному управлінні юстиції.
Потім Микола Миколайович поринув у світ власного поетичного слова, яким заполонив присутніх. Як і поет Петро Іванович Староста, який декламував віршовані твори духовного та філософського змісту.
Про свої спілчанські здобутки розповіла Ольга Йосипівна Підгорняк. У читаних нею віршах відчувався сум за своєю малою Батьківщиною, домівкою, школою. Адже поетеса – не корінна віньківчанка. Ольга Йосипівна побажала дітям ніколи на забувати родину, друзів і завжди до них повертатись.
Власні поезії та авторські пісні презентував присутнім вчитель музичного мистецтва Віньковецького НВК Іван Миколайович Масловський.
Як вдячність за незабутню зустріч учні декламували напам’ять вірші поетів із «Огневежі», дарували їм пісні й танці. Усі, хто побував на цьому святі, виніс звідти в душі часточку краси і прагнення робити і свої спроби на літературній ниві.
Переглядів: 600 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: