Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2015 » Листопад » 6 » Всеукраїнський диктант національної єдності
23:43
Всеукраїнський диктант національної єдності

9 листопада 2015 року, у День української писемності та мови, відбудеться написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

 

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще у 2000 році. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть брати участь у цьому заході, щоб з’ясувати, наскільки вони добре знають рідну мову.

Диктант вперше транслюватиметься одночасно в радіо- та телеефірі. Причому в телеефірі він транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб люди із вадами слуху теж мали змогу долучитися до патріотичного флеш-мобу.

У диктанті можуть взяти участь всі охочі. Для цього достатньо увімкнути об 11:00 перший канал Українського радіо або телеканал “UA.Перший”. Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо, Хрещатик, 26

Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами. А КНУ імені Тараса Шевченка подарує декому із переможців "Кобзар" Т. Шевченка.

Популярність радіодиктанту щороку зростає. І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність із усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили своєю мовою і зберегли її для нащадків.

Початок радіодиктанту – 9 листопада 2015 року о 11.00 год.

Переглядів: 422 | Додав: homushenvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: