Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2012 » Квітень » 3 » Творча майстерня вчителів іноземної мови
15:21
Творча майстерня вчителів іноземної мови
29 березня на базі нашого НВК відбулася творча майстерня вчителів іноземних мов, які працюють у перших класах, використовуючи нові методики і сучасні технології у роботі з молодшими школярами. У роботі семінару взяло участь 24 вчителя зі шкіл району під керівництвом методиста РМК Дуплій Юлії Людвигівни.
Роботу семінару розпочала головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Овчарук Лариса Василівна, яка звернула увагу присутніх на основне, що стосується викладання іноземних мов у районі.
Методисти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мороз Тетяна Віталіївна та Луценко Лариса Петрівна ознайомили вчителів німецької та англійської мов із новою програмою з іноземних мов у початковій школі та із Державним стандартом початкової освіти. Методисти наголосили на важливості вивчення іноземних мов на початковому етапі та вказали слухачам на психологічні аспекти вивчення мов молодшими школярами.
Серед учасників семінару були вчителі із великим досвідом роботи, і ті, які роблять перші кроки у професійній кар’єрі. Але для всіх досить корисною була і друга частина семінару. Під час практичних занять методисти представили сучасні методи і прийоми навчання на різних етапах уроку: ляльковий театр, метод «Історії виноградної лози» під час читання розповіді, «З’єднай», «Пізнати, вибрати, показати», «Подвійне коло», «Ланцюжок» та інші. Мороз Т. В. та Луценко Л. П. продемонстрували знання дитячої психології та свій високий професійний рівень. Учасники семінару виступали у ролі учнів, брали участь в мовних іграх, конкурсах, турнірах. Вони зрозуміли та відчули ефективність та необхідність впровадження прийомів, які враховують і відповідність змісту уроку сучасним досягненням науки, принципам дидактики і, що є найголовнішим – створення атмосфери доброзичливості, взаєморозуміння, довіри і заохочення пізнавальних інтересів учнів. Адже сучасний урок має бути не лише інформаційно насиченим та цікавим, але має зачепити душу дитини, навчити її вірити в свої сили.
По закінченню семінару кожен учасник отримав сертифікат, який дає можливість педагогам навчати іноземної мови учнів перших класів.
Переглядів: 583 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: