Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2011 » Квітень » 13 » Тиждень здоров'я
08:34
Тиждень здоров'я
 

 

7 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній День здоров’я. Слід зазначити, що цей день відзначається досить давно, починаючи з 1948 року. Його мета – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження, незалежно від віку.

З цією метою у Віньковецькому НВК було організовано та проведено ряд заходів. Протягом тижня були організовані спортивні змагання з волейболу між учнями 7-8 класів та міні-футболу між учнями 5-6 класів. Команда навчального закладу приймала участь в обласних спортивних змаганнях «Ігри чемпіонів» під егідою Юніор Банку.

З ініціативи директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Троян А.П. та учнівського активу відбулися зустрічі з лікарями ЦРЛ, представником правоохоронних органів. Працівник кримінальної міліції у справах дітей Кочетков А.О. провів лекцію для юнаків 8-9 класів на тему «Підліток та злочин». Нарколог ЦРЛ Гловацька С.В розповіла про шкідливий вплив наркотиків, алкоголю та тютюнових виробів на дитячий організм та наслідки, до яких призводить їх вживання. Начальник служби у справах дітей Слишинська О.В. спілкувалася з учнями про відповідальність за вчинення правопорушень та злочинів. Після закінчення зустрічі кожен учень отримав пам’ятку. Цікавою та змістовною була бесіда з дівчатками 9-10 класів, яку провела дитячий лікар-гінеколог Брезіцька О.А. Дівчатка мали змогу розглянути тему «Планування сім’ї» та чимало інших питань, які їх хвилюють. Учні 7-х класів взяли участь у тренінгах, які для них підготували і провели директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Троян А.П. на тему «Профілактика шкідливих звичок» та Стаднік Т.П., провідний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на тему «ВІЛ-СНІД». Тренер «Школи проти СНІДу» Чумаченко А.В. провела тренінг «Профілактика ВІЛ-інфекції на засадах розвитку життєвих навичок», у якому взяли участь учні 4 класу гімназії.

Здоров’я – найцінніший скарб. Коли воно є, марно тратимо, не дбаємо, а коли його не стане – віддали б усе, щоб повернути назад. Пам’ятаймо, що здоров’я людини більше ніж на 50 відсотків залежить від способу її життя. Тому особливо важливим є питання про правильний вибір цього способу. Адже, без сумніву, тільки здорова дитина досягає успіхів у навчанні, добре розвивається фізично, має врівноважений психічний стан.

Переглядів: 558 | Додав: Avrora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: