Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2012 » Вересень » 24 » Магерівські читання на Віньковеччині
16:55
Магерівські читання на Віньковеччині
У нашому районному будинку культури, 18 вересня, відбулось свято для дітей та молоді «Магерівські читання на Віньковеччині». Вели захід учні Віньковецького НВК: Фокін Андрій та Камінська Ольга. Діти розповіли присутніи про життєвий та творчий шлях Миколи Никаноровича Магери, про його педагогічну працю у Віньковецькій школі. Розповідь була доповнена різножанровими віршами поета: і про війну, і про дружбу, і про матір, і про природу. Виконували поезії учні Віньковецького НВК: Волковинський Богдан, Блажієвська Олена, Кухарський Владислав, Левицька Вікторія та Пшебельська Анастасія.
Юна вокалістка, учениця 9-Б класу, Токар Ліана, виконала дві пісні про Україну. Як члена родини Миколи Магери було запрошено його племінницю, вихователя Віньковецького дитячого садка «Колобок», Гордієнко Валентину Валентинівну. Вона звернулась зі словами вдячності до організаторів свята та поділилась з присутніми своїми спогадами про славетного подолянина.
Наприкінці свята слово надали гостям із міста Хмельницького:Валентині Юхимівні Чорноус, директору обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка; Людмилі Павлівні Савчук, членові Національної спілки письменників України, та Василеві Івановичу Горбатюку, голові Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України. Виступаючі подякували усім присутнім за чудове, по-сімейному тепле, свято; з любов’ю та гіркотою згадали події з власного життя, що пов’язували їх із Миколою Никаноровичем.
Дякуємо усім, хто організував такий прекрасний літературний захід!
Переглядів: 455 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: