Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2011 » Травень » 16 » ЮІРу-35
15:31
ЮІРу-35

   

 

Кожні 12 хвилин на дорогах нашої країни скоюється дорожньо-транспортна  пригода, кожні півтори години в них гине людина, кожні 3 години під колеса  автомобіля потрапляють діти. Втрати від дорожньо-транспортних пригод такі великі,  що проблема забезпечення безпеки пригод такі великі, що проблема забезпечення  безпеки дорожнього руху набула світових масштабів. 

  Важливою проблемою залишається дитячий дорожньо-транспортний травматизм,  адже діти - це наше майбутнє. Тому держава і громадскість вже багато років підряд  особливу увагу приділяє юним учасникам руху.
 Щороку стартують змагання команд юних інспекторів руху, які проводяться з ініціативи Департаменту ДАІ МВС України. Вони спрямовані на залучення широкого загалу школярів до роботи, спрямовані на запобігання дитячого дорожньо-транспортному травматизмову та прищеплення неповнолітнім поваги до професії працівника міліції. 
У п’ятницю, 13 травня, у Хмельницькому обласному палаці юнацької творчості відбувся ювілейний конкурс «ЮІР» (Юний Інспектор Руху). Уявляєте, 35 років тому започатковалось проведення цього конкурсу.
 Це дійсно, на мою думку, дуже актуально, адже в процесі підготовки до конкурсу діти вивчають правила дорожнього руху, що дуже важливо у наш час. 
 У змаганні брало участь 9 команд юних інспекторів руху з Віньковець, Нової Ушиці, Полонного, Славути, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Ярмолинець та Нетішина. Змагання складалися із семи етапів, які кожна команда проходила у різному порядку.Учасники повині були показати свої вміння з надання першої медичної допомоги та їзди на велосипеді, знання поведінки на регульованому і нерегульованому перехресті,знання знаків та правил дорожньогу руху. А також підготувати виступ-пропаганду дотримання правил дорожнього рух. Після відкриття конкурсу всім учасникам і керівникам команд роздали значки на згадку про 35 -тий конкурс «ЮІР». Всі команди наполегливо готувались і напружено проходили усі конкурси, але як кажуть, переможе найкращий. Перед огололошенням призерів конкурсу нагородили деяких учасників команд, які проявили найкращі знання у конкурсах. До цих справжніх юних інспекторів увійшов і учасник Віньковецької команди «Рух» Шурипа Артур,який показав відмінні знання правил дорожнього руху. 

 Третє місце зайняли три команди: з Кам’янця-Подільського, з Хмельницького та Ярмоленець, йдруге - з Ізяслова. А перше місце зайняла команда з Нетішена, учасники якої поїдуть на фінал конкурсу в дитячий табір "Артек ”.

Слободян Олександра

Учениця 5-го класу гімназії

Переглядів: 620 | Додав: Avrora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: