Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2011 » Травень » 12 » До 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова
15:35
До 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова

 

 


У 2011 році весь світ, і Україна зокрема, відзначають багато різноманітних дат, однією з яких є і 15 травня – сто двадцята річниця з дня народження великого майстра слова Михайла Опанасовича Булгакова. Думаю, не варто зазначати той загальновідомий факт, що батьківщиною Булгакова є саме Україна, тут він провів більше ніж 30 років свого життя і саме тут сформувалась його особистість та творчий геній.
Віньковецька центральна районна бібліотека також провела захід на честь Михайла Булгакова. Цей захід відбувся 12 травня і ми, учні одинадцятих класів Віньковецького НВК, мали радість бути запрошеними на нього. Спочатку слухачів познайомили з біографією письменника, а потім ще й представили фільм «Велика доля. Михайло Булгаков». На мою думку, фільм був хоч і коротким, але особливо цікавим, адже у ньому йшлося не лише про біографію письменника, а й про його внутрішні переживання та нелегкий творчий шлях.
Родзинкою заходу стало знайомство з героями роману Булгакова «Майстер і Маргарита»: до нас завітали Воланд та Маргарита власними персонами. Вони розповідали нам про себе, своє життя та про інших героїв роману. Хочу зазначити, що актори, які грали цих героїв, зуміли чудово вникнути в роль та зацікавити глядачів. Вони були такими схожими на літературних персонажів, що нам здавалось, ніби ми справді потрапили у містичний булгаковський світ.
Мені дуже хотілося б від імені усіх присутніх подякувати організаторам цього заходу та колективу РЦБ. Особлива велика вдячність бібліотекарю першої категорії Баранюк Л.А., яка була ведучою, провідному бібліотекарю відділу обслуговувань Кушнір С.В, яка так чудово грала роль Воланда, а також бібліотекарю першої категорії Юськовій Ш.Ж., яка зуміла майстерно перевтілитись в образ Маргарити.
На закінчення хотілось б згадати ще й про вчителя зарубіжної літератури Байдич Л.В., яка нас супроводжувала та по завершенні заходу звернулась до одинадцятикласників із такими словами: « …ви досить скоро попрощаєтесь із уроками зарубіжної літератури, але ви ніколи не розпрощаєтеся із самою літературою, зокрема і з самим Михайлом Булгаковим та його героями…». Вона була цілком права, адже цей справжній геній пера завжди буде жити у нашій пам’яті, ми завжди будемо згадувати та шанувати його та його творчість!

Варибок Катя

Учениця 7-го класу гімназії

Переглядів: 490 | Додав: Avrora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: