Педагогічна преса МОН молоді та спорту України
Головна » 2011 » Червень » 1 » 1 червня - Міжнародний день захисту дітей
13:02
1 червня - Міжнародний день захисту дітей
   У цього дня є своя історія… Закінчилась Друга світова війна — найруйнівніша  з усіх війн, яких зазнало людство. Поступово на місці попелищ почали  будуватись нові міста і села, а слово «вижити» замінило слово «жити». 
    У людей з’явилось бажання, щоб жодна дитина у світі не знала бід війни. Ось  тоді на першому Конгресі жінок, що відбувся у Парижі, прозвучала клятва: «Ми  урочисто присягаємось боротися за створення умов, необхідних для щасливого  і гармонійного розвитку наших дітей і майбутніх поколінь…» 
    А в листопаді 1949 року Міжнародна демократична Федерація жінок приймає  рішення — щорічно 1 червня відзначати як День захисту дітей. Перший      Міжнародний день захисту дітей був проведений 1950 року в 51 країні світу. 

  Відтоді першого червня діти в усьому світі заявляють про свої права. От тільки  захищати їх доводиться саме від нас, дорослих. Ми іноді забуваємо: на що  мають права наші діти — на те має право наше майбутнє. І не зважаючи на те,  що давно живемо у мирний час, дітей, яким бракує батьківської любові,  сімейного затишку, не меншає, а навпаки кількість їх збільшується.

За матеріалами сайту: http://talschool.ucoz.ua

Переглядів: 533 | Додав: Avrora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: